Skelbimo galiojimo laikas baigėsi. Žiūrėti kitus skelbimus Valstybės tarnybos srityje.
Šiaulių teritorinė ligonių kasa
Šiaulių teritorinė ligonių kasa

Finansų ir apskaitos skyrius Patarėjas

1 Peržiūra

Darbo pobūdis:


PATVIRTINTA
Šiaulių teritorinės ligonių kasos
direktoriaus 2017 m. gegužės 30 d.
įsakymu Nr. VE-151
(Šiaulių teritorinės ligonių kasos
direktoriaus 2024 m. d.
įsakymo Nr. VE- redakcija)


FINANSŲ IR APSKAITOS SKYRIAUS PATARĖJO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS
I SKYRIUSPAREIGYBĖ

1. Finansų ir apskaitos skyriaus patarėjo pareigybė priskiriama specialistų grupei.
2. Pareigybės lygis – A2.
3. Finansų ir apskaitos skyriaus patarėjas tiesiogiai pavaldus Finansų ir apskaitos skyriaus vedėjui. II SKYRIUS
SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

4. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:
4.1. turėti ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu arba aukštąjį koleginį išsilavinimą su profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu;
4.2. turėti ne mažesnę kaip 2 metų buhalterinio darbo patirtį;
4.3. gerai žinoti Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, kitus privalomus teisės aktus, reglamentuojančius buhalterinę apskaitą, asmens duomenų apsaugą, dokumentų rengimą, tvarkymą, apskaitą bei saugojimą ir gebėti juos taikyti praktikoje;
4.4. žinoti ligonių kasų veiklos sritis, darbo specifiką, tarnybinio etiketo reikalavimus, bendravimo, dalykinio pokalbio taisykles;
4.5. gebėti planuoti, organizuoti savo veiklą, valdyti, kaupti, sisteminti, analizuoti ir apibendrinti informaciją, rengti išvadas, priimti sprendimus pagal savo kompetenciją, sklandžiai ir taisyklingai dėstyti mintis raštu ir žodžiu;
4.6. mokėti dirbti kompiuteriu šiomis kompiuterių programomis: „MS Word“, „MS Excel“, „MS Outlook“, „PowerPoint“, taip pat šiuolaikinėmis ryšių ir kitomis organizacinės technikos priemonėmis.

III SKYRIUSŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS

5. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas:
5.1. Tvarko Šiaulių teritorinės ligonių kasos (toliau – TLK) veiklos lėšų gavimo ir panaudojimo buhalterinę apskaitą, vadovaudamasis Buhalterinės apskaitos įstatymu, Viešojo sektoriaus atskaitomybės įstatymu ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais buhalterinės apskaitos tvarkymą:
5.1.1. Tikrina, ar pateikti apskaitos dokumentai atitinka teisės aktų nustatytus reikalavimus, reikalauja, kad juose padarytos klaidos būtų ištaisytos.
5.1.2. Vykdo ilgalaikio materialaus ir nematerialaus turto, trumpalaikio turto, medžiagų, išsinuomotų atsargų ir pagal panaudos sutartis gauto turto apskaitą, atsiskaitymus su TLK atskaitingais
asmenimis.
5.1.3. Įtraukia į apskaitą ir rengia mokėjimo pavedimus įvairioms įstaigoms, įmonėms ir organizacijoms už atliktus darbus, suteiktas paslaugas ar prekes, įvykdžius mažos vertės pirkimą ir asmens sveikatos priežiūros įstaigoms (toliau – ASPĮ), su kuriomis TLK yra sudariusi sutartis už pacientams išduotus kompensuojamuosius vaistų pasus.
5.1.4. Priima ir įtraukia į apskaitą sąskaitas, mokėjimo pranešimus iš įvairių įstaigų, įmonių ir organizacijų, pateiktas apmokėti už TLK atliktus darbus, suteiktas paslaugas, kurie nėra viešųjų pirkimų objektas, taip pat sąskaitas iš įstaigų, su kuriomis sudarytos panaudos sutartys. Rengia jų mokėjimo pavedimus.
5.1.5. Apskaičiuoja įstaigos darbuotojams priklausantį darbo užmokestį, sudaro priskaitymo - atskaitymo žiniaraščius, sąrašus buhalterinėje apskaitos programoje ,,Stekas”. Nustatytais terminais perveda priskaitytą darbo užmokestį į TLK darbuotojų asmenines sąskaitas banke, fizinių asmenų pajamų mokestį – Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI), socialinio draudimo įmokas – Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau – VSDFV).
5.1.6. Rengia ataskaitas VSDFV, VMI, Valstybės duomenų agentūrai, pažymas TLK darbuotojams apie priskaitytas su darbo santykiais susijusias pajamas.
5.1.7. Rengia ir teikia Valstybinei ligonių kasai prie Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – VLK) finansavimui iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (toliau – PSDF) biudžeto gauti paraiškas lėšoms, skirtoms TLK turtui ir materialinėms vertybėms įsigyti, atliktoms paslaugoms bei darbams apmokėti.
5.1.8. Kas mėnesį sudaro apskaitos registrus už praėjusį mėnesį. Sudarytus apskaitos registrus pateikia TLK Finansų ir apskaitos skyriaus vedėjui.
5.1.9. Rengia įstaigos pirkimų planą. Kontroliuoja pirkimo plano vykdymą.
5.1.10. Teikia apskaitos duomenis į Valstybės turto informacinės paieškos sistemą.
5.1.11. Derina atsiskaitymus su ASPĮ, įvairiomis įstaigomis, įmonėmis ir organizacijomis už atliktus darbus, suteiktas paslaugas ar prekes ir rengia tarpusavio atsiskaitymų suderinimo aktus.
5.1.12. Teikia inventorizacijos komisijai inventorizuojamo turto likučius pagal TLK direktoriaus įsakyme nurodytos inventorizacijos atlikimo dienos būklę.
5.1.13. Kaupia informaciją finansinės atskaitomybės dokumentams sudaryti.
5.1.14. Vykdo einamąją finansų kontrolę.
5.1.15. Vykdo tarnybinių lengvųjų automobilių degalų sunaudojimo kontrolę.
5.1.16. Užtikrina atliekamų ūkinių ir finansinių operacijų registravimą apskaitos registruose pagal TLK Finansų ir apskaitos skyriui pateiktus duomenis.
5.1.17. Sudaro ir teikia VLK ataskaitas.
5.1.18. Suveda finansinės atskaitomybės duomenis į Viešojo sektoriaus apskaitos ir ataskaitų konsolidavimo sistemą Lietuvos Respublikos finansų ministerijos nustatytais terminais.
5.2. Koordinuoja TLK administruojamo PSDF biudžeto lėšų, skirtų atsiskaitymams su ASPĮ gavimo ir panaudojimo buhalterinę apskaitą, vadovaudamasis Buhalterinės apskaitos įstatymu, Viešojo sektoriaus atskaitomybės įstatymu ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais buhalterinės apskaitos tvarkymą:
5.2.1. Koordinuoja TLK Finansų ir apskaitos skyriaus mokėjimo procedūrų vykdymą, teikia informaciją TLK Finansų ir apskaitos skyriaus vedėjui.
5.2.2. Koordinuoja ir kontroliuoja ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių duomenų registravimą apskaitos registruose.
5.2.3. Koordinuoja TLK Finansų ir apskaitos skyriaus metinės mokėtinų – gautinų sumų inventorizacijos atlikimą, rezultatus teikia TLK Finansų ir apskaitos skyriaus vedėjui.
5.2.4. Koordinuoja su finansų valdymu susijusių ataskaitų rengimą.
5.3. Rūpinasi bylų sudarymu ir užbaigtų bylų tvarkymu Finansų ir apskaitos skyriuje, perduoda skyriaus bylas archyvavimui.
5.4. Atsakomybės ribose dalyvauja rengiant medžiagą TLK Stebėtojų tarybos posėdžiams, interneto svetainei, TLK administracijos pasitarimams, pagal kompetenciją dalyvauja TLK darbo grupių, komisijų veikloje, pasitarimuose.
5.5. Skyriaus vedėjui pavedus, nagrinėja gaunamus raštus, rengia atsakymų projektus.
5.6. Rengia teisės aktų projektus ir kitus dokumentus, susijusius su finansų valdymu.
5.7. Bendradarbiauja su TLK struktūriniais padaliniais, VLK bei kitomis įstaigomis ir institucijomis klausimais, reikalingais šiame pareigybės aprašyme numatytų funkcijų ir tarnybinių pavedimų atlikimui.
5.8. Vykdo kitus su TLK ir Finansų ir apskaitos skyriaus funkcijomis susijusius nenuolatinio pobūdžio TLK direktoriaus, Finansų ir apskaitos vedėjo pavedimus tam, kad būtų pasiekti TLK tikslai.
IV SKYRIUSTEISĖS

6. Finansų ir apskaitos skyriaus patarėjas turi teisę:
6.1. įstatymų ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka gauti visą reikiamą informaciją iš Privalomąjį sveikatos draudimą vykdančių institucijų, ministerijų, kitų Vyriausybės įstaigų, savivaldos vykdomųjų institucijų, kitų įmonių ir įstaigų, TLK struktūrinių padalinių šiame pareigybės aprašyme numatytoms funkcijoms vykdyti;
6.2. gauti informacinių sistemų naudotojo prieigos teisę, jei ši teisė reikalinga tiesioginėms
funkcijoms ir pareigoms atlikti;
6.3. reikalauti iš TLK darbuotojų savalaikio ir kokybiško pirminių ataskaitų duomenų pateikimo;
6.4. teikti pasiūlymus TLK direktoriui dėl racionalesnio lėšų naudojimo;
6.5. dalyvauti mokymo ir kvalifikacijos kėlimo kursuose, seminaruose ir kituose profesiniuose renginiuose;
6.6. atsisakyti vykdyti darbus, kurie prieštarauja darbų saugos, gaisrinės saugos, civilinės saugos reikalavimams, prieš tai informavus TLK direktorių (jam nesant – direktoriaus pavaduotoją);
6.7. reikalauti, kad būtų vykdomos darbo sutartyje numatytos sąlygos;
6.8. teikti siūlymus Finansų ir apskaitos skyriaus ir TLK darbo organizavimo gerinimo klausimais;
6.9. naudotis kitomis Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų nustatytomis teisėmis.

V SKYRIUS
ATSAKOMYBĖ

7. Šias pareigas vykdantis darbuotojas atsako už:
7.1. netinkamą šiame pareigybės aprašyme nurodytų funkcijų bei gautų pavedimų vykdymą;
7.2. naudojimą arba leidimą naudotis su darbu susijusia informacija kitaip, negu nustato įstatymai ir kiti teisės aktai;
7.3. padarytą materialinę žalą TLK;
7.4. Lietuvos Respublikos įstatymų, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimų, kitų teisės aktų pažeidimus, padarytus atliekant šiame pareigybės aprašyme nurodytas funkcijas.

Susipažinau

_______________________________________
(Parašas)

_______________________________________
(Vardas ir pavardė)

_______________________________________
(Data)
_________________________

Miestas:

Šiauliai

Skelbimas galioja iki:

2024-04-16


Kontaktai

Telefonas:

El. paštas:

Adresas:

Vilniaus g. 273, LT-76332 Šiauliai